
Informatii utile
In societatea moderna succesul socio-profesional este dorit de majoritatea indivizilor. Un zambet sanatos si natural poate garanta de multe ori acest succes. O dantura perfecta ne mai face mult mai increzatori in propria persoana, siguri pe noi si nu in ultimul rand, mult mai indrazneti.
Studiile arata ca din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu probleme cauzate de pierderea dintilor. Lipsa unui singur dinte provoaca atat o serie de problem de sanatate prin afectarea functiei masticatorii cat si de ordin estetic. Odata cu pierderea unui dinte de pe arcada dentara apar modificari atat la nivelul dintilor restanti (migrari- dintii vecini incearca sa inchida spatiul edentat) cat si la nivel osos (rezorbtie – osul nu mai este stimulat in timpul masticatiei). Prin urmare fizionomia intregii fete este modificata (un aspect imbatranit) si de aici urmari la nivel psihic fiind cunoscut faptul ca persoanele cu o dantura cu probleme evita sa zambeasca si dezvolta un discomfort in socializarea cu alte personae. In functie de pozitia sa in cavitatea bucala fiecare dinte este unic avand un rol important cum ar fi cel masticator, estetic si fonetic.
Pierderea dintilor se datoreaza fie unor afectiuni patologice (caria dentara, boala parodontala), fie unor traumatisme.
De ce implant dentar ?
Implantologia este o ramura a stomatologiei ce are ca scop reabilitarea dintilor lipsa cu ajutorul implanturilor dentare si reprezinta o alternativa pentru protezele sau puntile dentare. Produse din titan, un metal care este biocompatibil cu tesuturile umane, implanturile dentare sunt un inlocuitor perfect al radacinii dintilor naturali. Considerat un progres major in sanatatea orala, implantul dentar este singura metoda de tratament care inlocuieste un dinte lipsa si care reda functionalitatea si estetica naturala a acestuia, dar in acelasi timp ofera multe alte avantaje cum ar fi:
- aspect estetic imbunatatit.
- coroanele si puntile realizate pe implanturi au aspect natural.
- comfort sporit.
- implanturile dentare elimina discomfortul protezelor mobile.
- implanturile dentare sunt inserate in osul maxilar printr-o procedura rapida si minim-invaziva, urmata de o perioada in care implantul va fi osteointegrat de 4-6 luni. Etapa a doua a procesului fiind descoperirea implantului si realizarea structurii protetice definitive.
- masticatie mai usoara – implanturile dentare functioneaza precum dintii naturali si permit pacientului o masticatie eficienta.
- conservarea dintilor adiacenti spatiului edentat – in cazul lucrarilor protetice clasice, poate aparea, necesitatea efectuarii unor extractii sau tratamentul anumitor dinti. Implanturile nu implica utilizarea dintilor adiacenti pentru efectuarea lucrarii protetice si permit mentinerea pe arcada timp indelungat a dintilor naturali.
- cu o igiena orala corecta, conform recomandarilor medicului specialist, implanturile dentare sunt solutii durabile.