bredent

Dr. Mihai Bucur

Medic primar Chirurgie Dent-alveolară

„Procedeul SKY Fast&Fixed reprezintă o alternativă terapeutică viabilă, în cazul pacienților edentați cu atrofii severe ale crestelor alveolare, oferta osoasă fiind în aceste situații insuficientă pentru inserarea implanturilor endoosoase prin tehnica convențională. Reabilitarea implanto-protetică este dificilă mai ales în cazurile în care deficitul osos semnificativ al crestelor alveolare este însoțit de raportul nefavorabil cu formațiuni anatomice de vecinătate (sinus maxilar, fose nazale, canal mandibular).

Conceptul SKY Fast&Fixed presupune inserarea a patru implanturi interforaminal la mandibulă, cele două implanturi distale fiind inserate într-o poziție angulată de până la 45 de grade, superior de orificiul mentonier. În cazul maxilarului, datorită densității osoase mai scăzute, se preferă inserarea unui număr de șase implanturi, cele două implanturi distale „ocolind” sinusuI maxilar prin aplicarea unei angulații de până la 45 de grade. Avantajul major al procedeului constă în faptul că este posibilă realizarea într-o singură zi a extracțiilor dinților compromiși, inserarea implanturilor și confecționarea lucrării protetice fixe agregate pe implanturi. Un alt avantaj esențial este reprezentat de faptul ca nu este necesară asocierea unor procedee de mărire a ofertei osoase (adiții, augmentări, lift sinus, split), ca urmare procedeul Fast&Fixed fiind preferat de către pacienți.

Indicațiile principale ale tehnicii sunt:

  • cazurile de atrofie severă a crestei alveolare, când nu exista oferta osoasa suficienta pentru inserarea standard a implanturilor, iar intervențiile asociate de mărire a ofertei osoase sunt contraindicate sau nu sunt acceptate de pacienți.
  • o alta indicație se referă la pacienții edentați care refuză tratamentul cu proteze mobile sau mobilizabile, optând pentru o soluție de reabilitare precoce fixă.

Chiar daca procedeul este considerat ca fiind mai puțin invaziv, selecția pacienților trebuie să țină cont de eventualele afecțiuni generale asociate, precum și de prezența unor disfuncții ocluzale (bruxism) precum și de gradul de igiena orală a pacientului.

Studiile au arătat ca procedeul SKY Fast&Fixed oferă rezultate favorabile pe o durată lungă de timp, în condițiile în care se respectă riguros indicațiile metodei, încărcarea protetică respecta conceptele de pasivitate și ocluzologice, iar îngrijirea postoperatorie și dispensarizarea sunt corespunzătoare protocolului terapeutic.”

Preturi Bredent Fast&Fixed