poza de perete

Informații utile

Aparatul dentar Invisalign este unul dintre cele mai moderne tratamente în corectarea anomaliilor dentare sau dento-maxilare.

Recent introdus în planul de tratament şi la noi în ţară, Invisalign este un aparat dentar care produce aceleaşi rezultate oferind însă şi un aspect fizic favorabil.

Sistemul Invisalign utilizează o serie de dispozitive transparente mobile(gutiere transparente) care se poartă în timpul zilei şi al nopţii pentru a ajuta la deplasarea dinţilor în aliniamentul corect, fiind o alternativă invizibilă a aparatelor dentare fixe.

Acest tip de aparat dentar poate fi folosit pentru orice afecţiune ce necesită corectare ortodontică – înghesuiri dentare, spațieri (treme), ocluzie inversă, ocluzie deschisă sau ocluzie adâncă.

Tratamentul este realizat cu ajutorul unor alignere, adaptate special la dinţii dumneavoastră,confecționate dintr-un plastic confortabil, fin şi transparent ce acoperă dinţii în forma lor anatomică. Astfel este destul de greu de observat, timp în care poziţia dinţilor este corectată.

Alignerul trebuie purtat zilnic între 20 – 22 de ore pentru a putea obţine efectul maxim. Gutierele trebuie schimbate la intervale de aproximativ 2 săptămâni, în funcție de progres, până când dinții ajung în poziție corectă.

Unul dintre beneficiile incontestabile ale aparatului dentar Invisalign este că nu va afectează deloc calitatea vieții de zi cu zi , ceea ce înseamnă că deși nu veți simți că purtați aparat dentar, zâmbetul dumneavoastra se va transforma fără să vă dați seama. Avantajul acestui tip de tratament ortodontic constă chiar în mobilitatea sa , aceste dispozitive se pot scoate în momentul consumului de alimente, periajului sau utilizării aţei dentare.