bijuterii dentare

Informații utile

Bijuteriile dentare – Puteți adăuga strălucire și personalitate unui zâmbet cu bijuteriile dentare, sporind astfel efectul estetic. Acestea se pot aplica numai pe niște dinți curățați și albiți înainte. Aplicarea bijuteriilor dentare pe dinții necosmetizați poate înrăutăți aspectul lor.

ÎNTREBARI FRECVENTE DESPRE BIJUTERIILE DENTARE:

Ce sunt Bijuteriile dentare?

Bijuteria dentară reprezită o nouă tendință în cosmetica dentară, dând zâmbetului un aspect aparte. Procedura în sine presupune lipirea ca atare pe suprafața dintelui a unei mici bijuterii, de regulă fiind un cristal de tip Swarovski.

Doare procedura de aplicare a unei bijuterii dentare?

NU ! Procedura este simplă. Aplicarea este noninvazivă neexistând nici un pericol pentru dintele în cauză. Pacientul va cădea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie precum și a dintelui pe care se va aplica. Suprafața dintelui este curățată cu ajutorul unei substanțe demineralizante, pentru a favoriza o bună adeziune cu materialul de lipit. Ulterior, cu ajutorul unui ciment adeziv fotopolimerizabil bijuteria dentară se fixează pe dintele ales.

Puteți aplica o bijuterie dentară pe oricare dintre dinții dumneavoastră, însă medicii din cadrul departamentului de estetică a clinicii de medicină dentară DENTIMPLANT PLATINUM AESTHETICS vă recomandă alegerea cu predilecție a dinților frontali superiori deoarece aceștia sunt cei mai vizibili. Pentru a putea obține efectul estetic scontat va fi important să aplicați bijuteria pe dinți fără carii.

Cât durează procedura de aplicare a bijuteriei dentare?

Procedura de aplicare nu durează mai mult 20 minute.

Cât timp va rezista bijuteria aplicată pe dinte?

Bijuteriile dentare aplicate pot rămâne lipite pe o perioadă nedefinită sau pentru cât timp veți dori.

Se poate renunța în timp la bijuteria dentară?

Da. Oricând doriți să renunțați la bijuteria dentară aplicată, aceasta poate fi înlăturată de către medicul stomatolog fără a afecta dintele respectiv.