implant-bredent

Indiferent dacă vă lipsește un singur dinte, mai mulți sau chiar toți dinții, la clinica Dentimplant Platinum Aesthetics veți găsi soluția ideală pentru dumneavoastră prin reabilitarea orală cu implanturi dentare. Vă puteți recăpata calitatea vieții și puteți zâmbi cu încredere din nou!

Informații utile

În societatea modernă succesul socio-profesional este dorit de majoritatea indivizilor. Un zâmbet sănătos și natural poate garanta de multe ori acest succes. O dantură perfectă ne face mult mai încrezatori în propria persoană, siguri pe noi și nu în ultimul rând, mult mai îndrăzneți.

Studiile arată că din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu probleme cauzate de pierderea dinților.

Care sunt cauzele ce duc la pierderea dinților?

Igiena orală precară – o igienă orală optimă presupune realizarea periajului corect, de 2 ori pe zi și folosirea apei de gură și a aței dentare sau a dușului bucal. Totodată, se recomandă igienizările profesionale.

Lipsa controalelor regulate la medicul stomatolog – recomandăm controlul stomatologic periodic cel puțin o dată la 6 luni – pe termen lung, poți să previi afecțiuni grave ale dinților sau gingiilor ce necesită tratamente complexe.

Cariile dentare netratate – pot duce, de asemenea, la pierderea dintelui. O carie netratată evoluează în timp, ajunge să afecteze pulpa dentară, producând infecție și durere. Totodată, riști ca dintele să nu mai poata fi salvat, fiind necesară extracția acestuia.

Boala parodontală – este considerată principala cauză ce provoaca pierderea dinților. De ce? Pentru că structurile de susținere a dintelui, mai exact gingia și osul maxilar, sunt afectate. Factorii determinanți ai bolii parodontale sunt placa bacteriană și tartrul.

Bruxismul sau scrâșnitul din dinți – produce abrazarea sau fisurarea dinților. Acest lucru poate duce in timp la pierderea suportului osos și implicit la mobilitatea dinților. Dacă te afli în această situație, sfătuiește-te cu medicul tău dentist despre gutierele speciale pentru bruxism.

Traumatismele – în cazul în care acestea nu produc pierderea dinților chiar la momentul accidentului, ulterior pot afecta structurile de susținere.

Malocluzia poate fi, de asemenea, o cauză a pierderii dinților. Din cauza faptului că dinții nu sunt aliniați corect vor fi dificil de curățat. Pe acești dinți se acumulează tartrul, care duce la afecțiuni gingivale și parodontale.

 

Consecințele pierderii dințiilor– în funcție de poziția sa în cavitatea bucală fiecare dinte este unic având un rol important cum ar fi cel masticator, estetic și fonetic :

 • aspectul inestetic și dificultatea în mestecarea alimentelor sunt doar două  dintre efectele imediate, resimțite în momentul în care ne pierdem dinții
 • apar modificări atât la nivelul dinților restanți (migrări- dinții vecini incearcă să închidă spațiul edentat) cât și la nivel osos (rezorbție – osul nu mai este stimulat în timpul masticației).
 • fizionomia feței este modificată (un aspect îmbătrânit) și de aici urmări la nivel psihic fiind cunoscut faptul că persoanele cu o dantură cu probleme evită să zâmbească și dezvolta un disconfort în socializarea cu alte personae.

 

De ce implant dentar ?

Implantologia este o ramură a stomatologiei ce are ca scop reabilitarea dinților lipsa cu ajutorul implanturilor dentare și reprezintă o alternativă pentru protezele sau punțile dentare. Produse din titan, un metal care este biocompatibil cu țesuturile umane, implanturile dentare sunt un înlocuitor perfect al rădăcinii dinților naturali. Considerat un progres major în sănătatea orală, implantul dentar este singura metodă de tratament care înlocuiește un dinte lipsă și care redă funcționalitatea și estetica naturală a acestuia, dar în acelasi timp oferă multe alte avantaje cum ar fi:

 • aspect estetic îmbunătățit.
 • coroanele și punțile realizate pe implanturi au aspect natural.
 • confort sporit.
 • implanturile dentare elimină disconfortul protezelor mobile.
 • implanturile dentare sunt inserate în osul maxilar printr-o procedură rapidă și minim-invazivă, urmată de o perioadă în care implantul va fi osteointegrat de 4-6 luni. Etapa a doua a procesului fiind descoperirea implantului și realizarea structurii protetice definitive.
 • masticație mai ușoara – implanturile dentare funcționează precum dinții naturali și permit pacientului o masticație eficientă.
 • conservarea dinților adiacenți spațiului edentat – în cazul lucrărilor protetice clasice, poate apărea, necesitatea efectuării unor extracții sau tratamentul anumitor dinți. Implanturile nu implică utilizarea dinților adiacenți pentru efectuarea lucrării protetice și permit menținerea pe arcadă timp îndelungat a dinților naturali.
 • cu o igienă orală corectă, conform recomandarilor medicului specialist, implanturile dentare sunt soluții durabile.