previous arrow
next arrow
Slider

Informații utile

Dacă vă doriți un zâmbet mai atrăgător, Clinica DENTIMPLANT PLATINUM AESTHETICS vă oferă soluția unui tratament cu acid hialuronic pentru modelarea și mărirea buzelor.

Augmentarea buzelor, modelarea pomeților dar și refacerea volumului facial, se face în prezent, cu mai multe substanțe dar cele mai eficiente sunt cele cu acid hialuronic, ceea ce folosim și noi în clinica noastră.

ESTE BUN PENTRU MINE?

Acidul hialuronic este o substanță care este prezentă, în mod normal, în corpul uman. Aflat în componența epidermei, alături de colagen și de fibrele de elastină, acidul hialuronic îi conferă pielii elasticitate și rezistență, ajutând totodată și la menținerea formei. Calitățile sale hidratante și vascoelastice  redau feței  un aspect neted, bine conturat. Odată cu trecerea timpului, cu înaintarea în vârstă, cantitățile de acid hialuronic, colagen și elastină se diminuează, astfel obrajii și pomeții se lasă, apar ridurile, iar faţa iși pierde forma ei ovală, și odată cu ea armonia întregii fețe.

Carența de acid hialuronic duce, de altfel, la apariția primelor riduri și a altor semne destul de inestetice și uneori foarte deranjante.

În chirurgia estetică, acidul hialuronic poate fi folosit în orice zonă în care dorim puțin volum, astfel încât putem corecta ridurile, pliurile, șanțurile nazo-geniene, ridurile periorale, cearcănele, ridurile din zona gurii și mai ales mărirea și conturarea buzelor, oferind un aspect proaspăt, tânăr. Acesta se injecteaza în zonele ce necesită transformare, fie că este vorba despre remodelare, fie despre recuperarea elasticității sau hidratarea pielii în profunzime.

Beneficii ale acidului hialuronic

 • conferă aspect atrăgător, natural, discret sau proeminent
 • definește conturul buzelor
 • conferă volum buzelor
 • șterge ridurile din jurul gurii (liniile Marionette)
 • ridicarea comisurii bucale
 • hidratează pielea în profunzime
 • reface volumul facial (umplerea cearcanelor, pomeților, volumul obrajilor etc.)

Unde se poate injecta acidul hialuronic?

Practic, produsele injectabile cu acid hialuronic  se pot injecta oriunde există o pierdere de volum la nivelul feței.

La nivelul feței se poate corecta orice zona.

 • la nivelul gurii și a nasului – pentru corectarea șanțurilor.
 • la nivelul gâtului – pentru corectarea liniilor orizontale.
 • la nivelul pomeților, pentru conturarea feței – pomeți, linia mandibulară.
 • la nivelul buzelor – pentru volum.
 • la nivelul ochilor – pentru umplerea cearcănelor.

Produsele injectabile cu acid hialuronic sunt sub forma unor geluri transparente, fillere. Produsele existente la ora actuală sunt aproape 100% asemănătoare cu acidul hialuronic existent în organismul uman.

Calitatea acidului hialuronic utilizat în cadrul intervenției reprezintă un element important pentru obținerea unor rezultate excelente din punct de vedere estetic și pentru menținerea lor un timp îndelungat.

Modelarea Pomeților cu acid hialuronic este o procedură minim invazivă, nedureroasă, ce oferă rezultate spectaculoase, reface conturul facial, redă volumul pomeților, conferă un aspect proaspăt, înlătură aspectul de față căzută, trist, îmbătrânit, obosit. Metoda pentru augmentarea pomeților presupune injectarea cu acid hialuronic în urma anesteziei locale.  Această intervenție poate fi făcută și de persoanele tinere, peste 18 ani, care doresc modificarea conturului feței, dar și de persoanele mai mature, care odată cu înaintarea in vârstă au pierdut din volumul facial.

Rezultatul este imediat şi natural. Pielea rămâne netedă şi catifelată. Efectul cumulativ al mai multor sesiuni asigură optimizarea rezultatelor.

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic- În cele mai multe cazuri, injecțiile cu acid hialuronic sunt utilizate pentru remodelarea sau augmentarea buzelor.

Indiferent de vârstă, buzele frumos conturate și pline de volum sunt considerate un semn de tinerețe și un standard de senzualitate. Pentru a avea buzele mult dorite iți recomandăm injecțiile cu acid hialuronic. Aceste intervenții pot reda aspectul mult dorit și visat.

Mărirea buzelor crează un efect de buze mai pline, mai conturate, mai senzuale și reduce ridurile fine din jurul buzelor. De această procedură pot beneficia persoanele ce nu sunt mulțumite cu forma sau mărimea buzelor.

Se poate opta pentru injectarea cu acid hialuronic în buze pentru:

 • ridicarea comisurilor gurii
 • conturarea buzelor si definirea formei naturale a acestora
 • ridicarea liniei superioare a buzei de sus
 • mărirea buzei interioare
 • augmentarea ambelor buze

 

SFATURI ÎNAINTE ȘI DUPĂ INJECTARE

O ședintă de injectare durează între 15 și 30 de minute. Dacă sunteți sensibil la produsele injectabile, în special atunci când este tratată zona buzelor, medicul vă poate recomanda o crema cu efect anestezic  sau un anestezic local în cazul în care va considera că este necesar.

Efectele tratamentului de injectare cu acid hialuronic sunt vizibile la scurt timp după intervenție.

Astfel de tratamente nu se recomandă femeilor însărcinate sau celor care alăptează, pacienților cu boli autoimune, celor care prezintă afecțiuni inflamatorii sau infecții la nivelul pielii (acnee, herpes, impetigo), alergii cunoscute la unul dintre componente, sau un istoric cunoscut în a dezvolta cicatrici hipertrofice sau cheloide.

Pre-injecţie: În săptămâna dinaintea  injectării, nu este recomandată administrarea aspirinei, analgezice anti-inflamatorii şi anticoagulante. Înainte de injectare nu este indicat consumul de cafea.

Post- injecţie: În primele zile după injectare, trebuie evitată  expunerea la temperaturi extreme (frig intens, saună, ultraviolete sau soare). Nu se va aplica machiaj timp de 24 de ore după injectare.

Imediat după intervenție este posibil ca zona respectivă să se umfle, să doara, să se înroșească sau să se învinețească, însă aceste efecte dispar în câteva zile.

Trebuie reținut faptul că injectările cu acid hialuronic sunt temporare, iar tratamentul trebuie repetat la un interval de până la 6 luni, depinzând foarte mult de zona în care s-a efectuat injectarea, cantitatea folosită, vârsta pacientului, dar mai ales calitatea pielii acestuia.

Pe termen lung nu există riscuri, deoarece acidul hialuronic este considerat a fi cea mai sigură substanță de umplere, fiind eliminat complet din organism dupa  6 – 10 luni de la injectare.